Cel mai rapid camion din lume, construit de cei de la Volvo

 Un  autocamion Volvo de 4,5 tone şi 2.400 de cai putere purtând supranumele  „The Iron Knight”  a parcurs 1.000 de metri cu start de pe loc într-un timp de 21,29 secunde doborând astfel unul dintre recordurile mondiale pentru viteză rezervate vehiculelor comerciale. În timpul acestui prim test, „Cavalerul de Fier” a atins 169,09 km/h. De asemenea, mastodontul a doborât recordul de viteză pe distanţa de 500 de metri cu o viteză de 131,29 km/h în 13,71 de secunde. Fără a avea o distanţă-limită de parcurs, vehiculul a atins o viteză maximă de nu mai puţin de 276 km/h.

Cursa pentru stabilirea acestor recorduri a avut loc pe o pistă de test închisă din nordul Suediei. Camionul Iron Knight a fost condus de Boije Ovebrink care are o experienţă de peste 30 de ani atât în pilotarea maşinilor cât şi a camioanelor de curse şi care a mai doborât anterior alte cinci recorduri mondiale. În acest moment, cele două recorduri sunt revizuite de FIA.

Volvo Trucks şi Goodyear au o istorie lungă şi puternică de parteneriat – în special când vine vorba de recorduri mondiale. Camionul Mean Green, pilotat de asemenea de Boije Ovebrink, a devenit cel mai rapid camion hibrid din lume în 2012, când a fost doborât recordul de viteză tot cu anvelope de camion special dezvoltate de Goodyear.

sursa: capital.ro