Taximetrist in stare avansata de ebrietate, implicat intr-un accident rutier !

Weekendul trecut, politistii rutieri au desfasurat actiuni pentru depistarea soferilor care conduc autoturisme fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Au fost aplicate 516 sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 104.000 lei, dintre care 173 pentru viteza. Totodata, au fost retinute în vederea suspendarii 40 de permise de conducere si au fost constatate doua infractiuni de conducere sub influenta alcoolului, dar si o alta de refuz de recoltare a probelor biologice.

Astfel, Ioan A., in varsta de 54 de ani, din orasul Targu Frumos, a condus un autoturism pe DE 83, în localitatea Razboieni, cu viteza de 100 km/h si, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodata, Andrei H., de 24 ani, din comuna Aroneanu a condus un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu din municipiul Iasi, iar în urma testarii cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,60 mg/l alcool în aerul expirat.

De asemenea, un taximetrist, oprit de politistii rutieri, care s-a tamponat intr-un vehicul parcat pe marginea soselei, a refuzat testarea alcoolscopica. “Bogdan P., de 30 de ani, din municipiul Iasi, a condus un autoturism în regim taxi, pe raza municipiului Iasi si pe fondul consumului de bauturi alcoolice, a pierdut controlul asupra comenzilor si a intrat în coliziune cu un alt vehicul stationat. Acesta a refuzat atât testarea alcoolscopica, cât si recoltarea de mostre biologice. În cauza s-a întocmit dosar penal”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.