Transfăgărășan, închis pentru unul dintre cele mai dificile triatloane

Circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C) va fi închisă sămbătă, între orele 8,00 și 18,00, între barajul Vidraru și Bâlea Lac, pentru desfășurarea unui concurs de triatlon, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, remis, vineri.

Competiția se numește “Transfier” — Campionatul Național de Triatlon pe distanță medie și este organizat de Asociația Club Sportiv “No Sress”.

“Pentru buna desfășurare a traficului rutier, recomandăm conducătorilor auto să se deplaseze cu atenție și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați pe traseul de deplasare. Pietonii sunt rugați să circule numai pe acostament, iar traversarea străzii să o facă numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș, remis marți pe aceeași temă.

Potrivit site-ului Federației Române de Triatlon, “Transfier” este unul dintre cele mai dificile triatloane din lume și presupune: înot în lacul Vidraru, ciclism pe Transfăgărășan și alergare până la Omul de Fier.

“Pe 17 septembrie, pe Transfăgărășan, își vor testa limitele de la amatori, care se antrenează în paralel cu jobul de zi cu zi, până la triathloniști pur-sânge, campioni naționali sau cu performanțe de top. Desfășurat într-un cadru de poveste și având un mare potențial turistic, urmărim ca în următorii ani, Transfier să fie una din competițiile cele mai urmărite din Europa. 1,9 kilometri parcurși înot în Lacul Vidraru, 90 de kilometri de pedalat pe Transfăgărășan și 21 de kilometri de alergare, plus urcarea a 392 de trepte până la Omul de Fier, aceasta este provocarea lansată de competiția Transfier România. Ca să termine cursa, participanții au nevoie nu numai de o condiție fizică excelentă, ci și de nervi de fier. Cu o diferență de nivel de 1.600 de metri la ciclism și 700 de metri la alergare, Transfier devine astfel unul dintre cele mai dificile concursuri de tip ‘Half Iron Man’ din lume, surclasând faimosul ‘Savage Man’ din SUA”, spune FRT.

 

sursa: agerpres.ro