”Toamna Bacoviană – ediţia a VI- a”, organizată cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la naşterea poetului George Bacovia

Consiliul Judeţean Bacău împreună cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Bacău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău organizează evenimentul  ”Toamna Bacoviană – ediţia a VI- a”, care va avea loc în perioada 19-24 septembrie 2016, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la naşterea poetului George Bacovia.

În fiecare din această săptămână, cu începere de la ora 16, la statuia poetului George Bacovia din centrul oraşului vor avea loc manifestări organizate de şcoli gimnaziale şi colegii băcăuane participante la concursul dedicat omagierii poetului.

Pe  22 septembrie va avea loc, în amfiteatrul Colegiului ”Ferdinand I”, un colocviu cu tema ”Bacovia – contemporanul nostru” iar după amiază, în curtea Casei Memoriale vor avea loc prezentări şi lansări de carte.

„Vineri, 23 septembrie, la ora 12.00 va avea loc întâlnirea scriitorilor cu elevi din colegiile băcăuane, urmată, la ora 16.00 de lansarea cărţii ”George Bacovia, stampe burgheze”, ediţie reeditată. La ora 17.00, la statuia poetului, scriitorii consacraţi vor susţine un recital de poezie iar la ora 18.00, la Casa Memorială ”G. Bacovia” este programată acordarea premiilor manifestării ”Toamna Bacoviană”, a USR – filiala Bacău şi a Revistei ”Plumb”, a precizat Dana Pricope, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bacău.

Sursa:adevarul.ro