Ești supraponderal și conduci? Iată riscurile la care te expui

Rezultatele unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii arată că şoferii obezi prezintă un risc de moarte mai mare în cazul unui accident auto decât persoanele care au o greutate sănătoasă. Motivul, spun cercetătorii, este că şoferii supraponderali sunt aruncaţi pe o distanţă mai mare în timpul unei coliziuni deoarece cantitatea suplimentară de ţesut moale pe care o au corpurile lor împiedică centura de siguranţă să se strângă imediat în jurul bazinului.

Mai mult, cercetătorii sunt de părere că femeile obeze prezintă un risc de moarte mai mare decât bărbaţii obezi, dar şi că şoferii foarte slabi prezintă un risc mai ridicat de moarte în cazul unei coliziuni decât în cazul persoanelor sănătoase.

Autorii studiului sunt membri ai universităţilor California şi West Virginia, Statele Unite ale Americii, iar lucrarea lor a fost publicată în Emergency Medicine Journal.

Interesant este că sugestia dată de autori este ca producătorii de maşini să adapteze centurile pentru şoferii obezi, şi nu ca şoferii obezi să facă mişcare sau să adopte o dietă sănătoasă.

sursa: pro