Iarna şi-a intrat deja în drepturi la graniţa Transilvaniei cu Moldova, în Pasul Tihuţa

Cu două luni înainte ca iarna să vină oficială, în Pasul Tihuţa, la ganiţa Ardealului cu Moldova, a nins miercuri dimineaţa pentru prima dată. În unele zone zăpada s-a depus deja, iar temperatura nu trece de 0 grade.

„Am trimis utilaje în zonă de azi-dimineaţă. Temperatura înregistrată este de 0 grade şi mai ninge şi la ora aceasta. Pe zona de vârf s-a depus deja zăpada. Acţionăm cu două utilaje”, a explicat Alexandru Slavita, şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.    Deşi ninge de dimineaţă, până la această oră nu s-a înregistrat niciun incident şi nici blocaje.

În zonă se circulă în condiţii de iarnă.

Miercuri dimineaţă, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ninsori şi vânt puternic pentru mai multe judeţe, printre care şi Bistriţa-Năsăud.   Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la altitudini de peste 1000 de metri se va semnala ninsoare însoţită de vânt cu viteze care la rafală vor atinge 50-70 de km/h. Acestea pot determina scăderea vizibilităţii.

Sursa:adevarul.ro