INCREDIBIL ! SE INTAMPLA SI LA NOI ! Un şofer care a mituit poliţişti a primit doi ani de închisoare !

Judecătorii Tribunalului Iaşi au condamnat, ieri, la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare un bărbat acuzat de dare de mită.

Potrivit anchetatorilor, fapta s-a petrecut pe 19 iulie 2014, atunci când Ioan Biţă conducea pe un drum comunal un Ford Galaxy care nu era înmatriculat. De asemenea, au mai arătat procurorii, Biţă nu poseda la acea vreme nici permis de conducere.

“Întrucât inculpatul a refuzat să prezinte echipajului de poliţie documentele personale, precum şi actele maşinii, a fost condus la sediul Postului de Poliţie Popeşti, în vederea întocmirii actelor de constatare. Aici, inculpatul a promis celor doi agenţi de poliţie care l-au însoţit că le va da 100 sau 150 de euro pentru a nu-i întocmi dosar penal. Deşi propunerea a fost respinsă în termeni expliciţi, inculpatul şi-a contactat telefonic soţia, căreia i-a cerut să-i aducă actele de identitate precum şi valuta”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Poliţiştii cărora li s-a promis mita au anunţat ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie, iar aceştia au organizat un flagrant. Sentinţa de ieri nu este definitivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.