Zestrea Românească ajunge la Lisabona

Colecţia Zestrea by Liliana Țuroiu” sărbătorește Ziua Națională a României alături de românii din Portugalia, în cadrul evenimentelor culturale organizate la Lisabona de Ambasada României în Portugalia și de Institutul Cultural Român. Este vorba despre două expoziții de artă și costum,  în două locuri emblematice: în somptuosul Teatro Thalia, respectiv în Galeria de Artă a Institutului Cultural Român din Lisabona.

Zestrea românească la Barcelona

Ținutele prețioase Zestrea, inspirate de straiele domnițelor și reginelor, precum şi de motivele iilor româneşti tradiţionale, sunt expuse de Ziua Națională a României în celebrul Teatro Thalia din Lisabona. Expoziția face parte din evenimentul cultural organizat de Ambasada României în Portugalia, în prezența Excelenței Sale, Doamna Ambasador Ioana Bivolaru.

Construit în 1820 de Contele de Farrabo și distrus de un incendiu devastator, spațiul a fost reabilitat în 2009, având acum o impozantă fațadă de inspirație antică, cu coloane din marmură decorate cu sfincși. Teatro Thalia este un loc special, care găzduiește conferințe internaționale, concerte excepționale și evenimente culturale de prestigiu, precum cele ale Misterului Științelor, Ministerului Învățământului ori ale Asociației Academice din Lisabona.

 

sursa: romanialibera.ro