România va avea o reţea de staţii de alimentare auto cu gaz natural comprimat

Până în 2020, în conformitate cu Directiva 94/2014, în România se dezvoltă o reţea de staţii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat, se arată într-un comunicat transmis luni de Asociaţia Producătorilor şi Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat – CNG România.

Proiectul – denumit „CNG ROMÂNIA: Initial Market Deployment of a Refuelling Station Network along the Core Network Corridors” – are un cost estimat de 5,21 milioane de euro şi beneficiază de o contribuţie nerambursabilă de până la 4,43 milioane de euro din partea Agenţiei pentru Inovare şi Reţele (INEA) din cadrul Comisiei Europene.

Acţiunea are două obiective specifice. Primul este implementarea pe piaţă a primei reţele de staţii de gaz natural comprimat (GNC) constând în 9 puncte de alimentare a autovehiculelor de-a lungul Coridoarelor Reţelei Centrale de drumuri TEN-T din România (coridoarele Orient Est-Med & Rin Dunăre). Reţeaua de staţii GNC va fi implementată în jurul nodurilor importante ale reţelei centrale pentru a acoperi în mod simultan posibila cerere pentru transportul de lungă distanţă şi pentru cel urban. De asemenea, va asigura o distantă rezonabilă până la staţia următoare pentru traficul domestic şi transfrontalier.