Un copil de 9 ani a fost lovit de o maşină. Acum se luptă să trăiască

Un copil de 9 ani se luptă să trăiască, după ce, la ora prânzului, a fost lovit de un autoturism, în timp ce se juca pe stradă, alături de alţi colegi de şcoală. Medicii ajunşi la faţa locului l-au găsit pe copil în stop cardio-respirator. Acesta a fost stabilizat, transportat la spital şi mai apoi transferat cu elicopterul la o clinică de specialitate.

Accidentul a avut loc joi, la orele prânzului, în spatele unei şcoli din Bistriţa, în apropierea unui părculeţ de joacă. Se pare că, după ore, copilul de 9 ani s-a oprit alături de câţiva colegi în părculeţ pentru a se juca.

La un moment dat, acesta a început să alerge alături de ceilalţi copii pe strada din apropiere. Un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, l-a luat în plin pe copil.

„Când i-am văzut că alergau (n.r. copiii) prin faţa mea am pus frână, dar pe unul nu l-am mai putut evita. Nu aveam viteză”, susţinea şoferul de 20 de ani.

Imediat după producerea accidentului, asistentele de la un cabinet din apropiere au ieşit şi i-au acordat primul ajutor copilului, care se simţea tot mai rău. Medicii de pe echipajele SAJ şi SMURD ajunşi la faţa locului l-au găsit pe copil în stop cardio-respirator, reuşind să îl stabilizeze în urma manevrelor de resuscitare.

Copilul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Bistriţa, fiind luată mai apoi decizia transferului cu elicopterul SMURD la o clinică de specialitate, din cauza stării sale grave.

La locul accidentului a venit la scurt timp şi mama şi tatăl copilului, care au fost la un pas să îl linşeze pe şofer. Mama copilului a suferit un şoc când şi-a văzut băiatul în ambulanţă, fiind în cele din urmă liniştită de către echipajele medicale.

Sursa:adevarul.ro