Simulare Evaluare Națională 2017. Simulare Examene 2017. SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ și BAREMUL de corectare

Simulare Evaluare nationala 2017. Subiecte. Subiecte Limba și Literatura română. Pe 13 și 16 martie, elevii claselor a VIII-a vor susţine simularea pentru Evaluarea Naţională. Rezultatele urmează să fie afişate în data de 31 martie. Ca şi în anii trecuţi, notele obţinute nu le vor influența rezultatul la examenul din luna iunie, dar vor fi analizate de profesori. Prima probă este cea de Limbă și literatură română. Ministerul Educației a publicat Model de subiect și barem pentru proba scrisă la Limba și literatura română.

Simulare Evaluare nationala 2017. Subiecte. Subiecte Limba și Literatura română. Potrivit unui ordin semnat de ministrul Educaţiei, peste 177.000 de şcolari de clasa a VIII-a vor susţine simularea la proba scrisă de limba şi literatura română pentru evaluarea naţională, iar mai bine de 280.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a vor da aceeaşi simulare, dar pentru examenul de bacalaureat.

Pe data de 14 martie, elevii care fac parte din populaţia minoritară vor da simularea la limba maternă, umând ca pe 16 martie să aibă loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naţionale şi proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat. Tot săptămâna viitoare, pe 17 martie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării, care va fi susţinută numai de elevii claselor a XII-a.

Probele simulărilor încep la ora 09.00, dar accesul elevilor în sălile de clasă se va face doar până la ora 08.30. Din momentul în care primesc subiectele, şcolarii de clasa a VIII-a au la dispoziţie două ore penru rezolvarea lor iar elevii de liceu vor avea trei ore pentru redactarea lucrării scrise.

Modelele de subiecte, însoțite de baremele de evaluare și de notare, au fost postate încă din luna noiembrie 2016 pe subiecte2017.edu.ro.

Sursa:evz.ro