Situația traficului la 08.30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din pricina unei coliziuni frontale dintre un autotren și un autoturism, circulația rutieră pe DN7 (E81) Pitești – Râmnicu Vâlcea se desfășoară la această oră îngreunat, pe un fir alternativ, la kilometrul 104, în zona localității argeșene Valea Ursului. Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

Pe mai multe artere rutiere importante din județul Constanța, circulația se desfășoară la această îngreunat, în condiții de ceață densă. Fenomenul este prezent pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea, pe DN2A Constanța – Slobozia și DN39 Constanța – Mangalia (pe aceste artere există tronsoane cu vizibilitatea redusă, pe alocuri, sub 50 de metri). Ceață există și pe porțiunea Fetești – Constanța a Autostrăzii Soarelui, însă vizibilitatea nu este atât de redusă.

Având în vedere cele menţionate, sfătuim conducătorii auto să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Anterior, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, între kilometrii 85+534 și 86+948 era restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.