Festivalul Serile Filmului Românesc, susținut și în 2017 de Institutul Cultural Român, la Iaşi

Institutul Cultural Român (ICR) va susține și în 2017 Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR), ce se va desfășura între 10 și 14 mai la Iași, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de organizatorii evenimentului.

Potrivit sursei citate, trofeul Festivalului SFR îi va fi oferit regizorului Cristian Mungiu, cu sprijinul ICR, pentru contribuția adusă cinematografiei. Distincțiile vor fi acordate în seara Galei “4 luni, 3 săptămâni și două zile”, pe 10 mai, la Ateneul din Iași.

Imagini pentru cristian mungiu

‘Mă bucur că efortul și implicarea echipei SFR sunt apreciate și susținute și anul acesta de ICR. Cinematografia românească și creatorii ei au nevoie de recunoștința noastră, dar și a instituțiilor culturale importante din România. Acest parteneriat aduce anul acesta un premiu simbolic pentru cel care a făcut României o imagine ireproșabilă în domeniul cinematografiei internaționale’, a declarat Andrei Giurgia, directorul Festivalului SFR, citat în comunicat.

Începând cu anul 2015, ICR și Festivalul SFR au încheiat un parteneriat de colaborare, ce implică susținerea și recunoașterea reciprocă a valorilor promovate. Prin parteneriatul cu ICR, organizatorii Festivalului SFR au oferit premii pentru a marca anumite momente importante din cinematografia românească, beneficiarii de până acum fiind George Mihaiță și Mircea Diaconu.

Sursa:agerpres.ro