Castrol a adus în România mașina de record Bloodhound SSC !

Castrol, una dintre cele mai mari mărci de lubrifianți din lume, a adus în România Bloodhound SSC. Mașina supersonică este rezultatul unui proiect ingineresc global ce și-a propus să depășească recordul mondial de viteză de 1.228km/h.

Bloodhound SSC atinge o viteză terestră de 1.609 km/h și vrea să schimbe lumea, trezind interesul noii generații pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică.

„Castrol a fost întotdeauna un deschizător de drumuri. Castrol înseamnă performanță și pasiune, iar mărturie stă parteneriatul de renume cu Bloodhound SSC”, spune Alexandru Eftimiu, Distribution Manager Southern Cluster Castrol.

Bloodhound SSC este o mașină uimitoare.

Este un proiect care va depăși cele mai frumoase vise ale ingineriei și ale științei. Obiectivul ei? Să depasească Recordul Mondial de Viteză de 1.228 km/h. Noua mașină supersonică de 135.000 CP va utiliza o diversitate de produse Castrol de ultima generație, printre care și cel mai puternic ulei de motor – Castrol EDGE, un lichid de frână bazat pe formulă motorsport – Castrol React SRF și fluidele hidraulice Castrol, utilizate anterior de NASA.” a adaugat Alexandru Eftimiu.

Mașina supersonică va fi testată în Africa de Sud, în deșertul Hakskeen Pan. Acesta a întrunit cerințele echipei care au vizat o lungime de minim 19 km, 3,2 km lățime și o suprafață perfect plată. La viteză maximă, mașina va parcurge 1,6 km în 3,6 secunde, mai exact 4,5 terenuri de fotbal pe secundă. Aceasta dispune de trei propulsoare: un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO și un motor de mașină de curse de 750 CP, care acționează ca pompă pentru combustibilul rachetei. Împreună generează echivalentul a 135.000 CP, egal cu puterea a 180 de mașini de Formula 1.

„Bloodhound SSC este un vis devenit realitate, un proiect ingineresc ambițios care ne ajută pe noi, oamenii, să mergem înainte. Să vrem mai mult”, crede Tony Parraman, inginier proiectant Bloodhound SSC.

”Bloodhound SSC este o mașină la care se lucrează de mai bine de 9 ani și vorbim atât în termeni de design, cât și de construcție propriu zisă. După ce mașina supersonică va doborî recordul mondial la viteză, ea va deveni centrul unui mare proiect educațional. Pentru ca și alții să poată scrie istoria”, adaugă Parraman.

Bloodhouns SSC va putea fi văzut de fani în cadrul Auto Total Business Show, la Romexpo București, în perioada 6-7 iunie 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.