VIDEO FOTO Ploaia de ieri a paralizat traficul din oraş !

Ploaia abundentă şi de scurtă durată de ieri la amiază din municipiul Iaşi a bulversat tot traficul. Printre cele mai afectate străzi, unde apa a depăşit un metru, a fost ieşirea din Iaşi spre CUG, unde un număr mare de maşini şi-au pierdut numerele de înmatriculare.

Oamenii au cules aceste numere şi le-au aşezat lângă gardul bisericii din zonă (VEZI AICI). Multe autoturisme au fost “înecate” şi pe Splai Bahlui, pe sensul dinspre BCR către Podu de Piatră. Acolo, au rămas în “pană” vreo zece maşini, ele fiind scoase cu plaftorme, spre bucuria proprietarilor acestora.

“Apa mi-a ajuns la motor. O pornesc, dar nu se accelerează”, a spus şoferul unui Renault Megane. Un tânăr cu un BMW abia a reuşit să iasă din apă, spre un loc mai uscat. “Bine că am ajuns până aici. Nu mă puteam da jos din maşină că apa ajungea până la jumătatea portierei”, a spus el. Pe strada Smârdan, un jet cu apă pluvială ieşea dintr-un canal aflat pe mijlocul drumului, spre intersecţia cu strada Sfântul Lazăr.

Pe bulevardul Nicolae Iorga, sub pasarelă, apa depăşea jumătate de metru. Coada de autoturisme s-a format începând de la intersecţia de la Cotnari, până la sensul giratoriu de la Gara Internaţională.

De asemenea, o coloană lungă de autoturisme s-a format şi de la sensul giratoriu din Podu Roş către CUG, această distanţă fiind parcursă, în jurul orei 16.30, în 40 de minute. Reprezentanţii poliţiei au precizat că au fost trimişi poliţişti de la rutieră în mai multe locuri pentru a fluidiza traficul. “Au fost înregistrate mai multe blocaje în trafic, iar poliţiştii au făcut tot ce au putut”, a spus un poliţist de la Biroul Rutier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *