Samsung are o idee genială privind siguranţa rutieră. Una care nu va deveni realitate niciodată [VIDEO] !

Sud-coreenii de la Samsung vor să-i ajute pe şoferi să depăşească mai uşor TIR-urile, montând camere de luat vederi şi monitoare pe ele. O idee pe cât de bună, pe atât de puţin realizabilă.

Dacă ai condus măcar o dată prin ţară, cu siguranţă te-ai trezit la un moment dat în spatele unui TIR, încercând să găseşti portiţa optimă pentru depăşire şi simţind cum îţi creşte tensiunea în tot acest timp. Din păcate, unii au răbdare mai mică decât a ta (şi o mai mare inconştienţă), aşa că încercările de depăşire se termină tragic.

În Argentina, statisticile arată că una dintre cauzele importante ale accidentelor rutiere o reprezintă depăşirile eşuate. Samsung vrea să vină în ajutorul şoferilor, aşa că a patentat tehnologia SAFETY TRUCK, care presupune augmentarea TIR-urilor cu camere frontale şi cu monitoare pe trailer, care permite şoferilor să vadă prin autotren.

Nu este magie – şi se putea întâmpla de mult timp, căci resursele tehnologice au existat în ultimul deceniu – şi este cât se poate de util. Şi nerealizabil.

Pentru că, în lipsa unei reglementări oficiale, nicio companie care se ocupă cu logistica nu va dori să adopte, pe banii săi, tehnologia SAFETY TRUCK. Păcat, căci iniţiativa este chiar lăudabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.