Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Măsuri de protecţie în zilele caniculare


Odată cu încălzirea vremii, cei mai mulţi dintre noi începem să ne gândim la mare, la plajă, la o baie răcoroasă sau la excursii la munte. Cu gândul la concedii, puţini sunt cei care s-ar mai gândi la măsuri de protecţie împotriva razelor care pot deveni nocive ori la ravagiile pe care le poate face deshidratarea.

Meteorologii anunţă că temperaturile vor creşte semnificativ în următoarele zile. În plus, temperatura resimţită în oraş este şi mai mare din cauza maşinilor, a asfaltului şi betonului care se încing şi radiază, la rândul lor, căldură. Chiar dacă toţi aşteptăm vremea bună şi concediile, medicii atrag atenţia asupra pericolelor care vin odată cu temperaturile ridicate.

Există anumite categorii de persoane care sunt mai expuse efectelor negative ale temperaturilor ridicate. Printre acestea se numără copiii mici, sub patru ani, persoanele în vârstă, cardiacii, diabeticii, persoanele supraponderale, persoanele cu emfizem, cu insuficienţă renală, colită, probleme de sănătate mintală ori fibroză chistică, dar şi cele care iau anumite tipuri de medicamente. Medicii spun că, în special cei aflaţi în categoriile de risc, trebuie să evite, pe cât posibil, să iasă din casă la orele amiezii, atunci când soarele este foarte puternic.

Dacă, totuşi, nu este posibil, atunci este recomandat să poarte îmbrăcăminte din fibră naturală, lejeră, care se le acopere pielea şi recomandat este să poarte o pălărie de soare. De asemenea, sticla cu apă este foarte importantă. Este contraindicat consumul de alcool ori excesul de cafea, mai spun specialiştii.

Sursa:adevarul.ro