Potrivit Ministerului Educației, în Prahova, în trei licee niciun elev care a susținut examenul de Bacalaureat nu a fost declarat admis

La Liceul Tehnologic din Cerașu, din cei patru elevi care au dat probele niciunul nu a promovat.

La Liceul Tehnologic din Sângeru un singur elev a susținut examenul, dar nu a reușit să-l și promoveze. Aceasta a fost declarat respins după ce a luat 4.25 la Limba și Literatura Română, 1.75 la Matematică și 2.8 la Biologie vegetală și animală.

La Liceul Tehnologic din Bălțești cei patru elevi înscriși și care au dat probele de Bacalaureat au fost declarați respinși.

La polul opus este Colegiul Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza, unde a fost înregistrată o promovabilitate de 100 la sută, urmat de Colegiul ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, cu 99.44 la sută.

La nivel județean, rata de promovabilitate la Bacalaureat, înainte de contestații, este de 76,58 la sută.

În Prahova, doar doi elevi au obținut media finală 10.

Trei licee din Olt au promovabilitate zero la Bacalaureat

Niciun absolvent de clasa a 12-a nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat la trei licee din județul Olt. Pe de altă parte, rata de promovabilitate a Bacalaureatului, înainte de contestații, a crescut în acest an cu peste 3 la sută față de anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liceele din Olt cu promovabilitate zero la Bacalaureat sunt Liceul Tehnologic Crîmpoia, Liceul Tehnologic Izvoarele și Liceul Tehnologic Drăgănești-Olt.

63,11% dintre absolvenții clasei a XII-a din județul Olt au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat, doi dintre aceștia reușit să ia media zece.

Cele mai bune rezultate au fost obținute de elevii Colegiului Național ”Radu Greceanu” Slatina, cei ai Liceului Teoretic ”Mihai Viteazul” Caracal și cei ai Colegiului Național ”Ion Minulescu”, rata de promovabilitate la aceste unități de învățământ depășind 90 la sută.

Pe poziția a patra a acestui top se situează Liceul Tehnologic ”Iancu Jianu”, unde 13 dintre cei 16 elevi care au susținut Bacalaureatul au reușit să promoveze examenul.

Anul trecut, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat, înainte de contestații, era de 59,75 la sută, fiind așadar înregistrată o creștere de 3,36 la sută.