Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Ce trebuie să AVEŢI dacă ieşiţi DIN ŢARĂ cu mașina proprie sau a altcuiva

Pentru că este perioada concediilor, trebuie să ţineţi cont de câteva reguli. Șoferii care pleacă în vacanță cu mașina proprie trebuie să aibă la ei, în original, nu doar actul de identitate și permisul de conducere, ci și o serie de acte ale mașinii. Potrivit precizărilor oferite de Poliția de Frontieră, dacă mașina e pe numele altcuiva, nu e necesară o procură din partea proprietarului – cel puțin nu atunci când se călătorește în spațiul statelor membre ale Uniunii Europene.

Despre ce este vorba: La controlul de frontieră, șoferii trebuie să prezinte obligatoriu următoarele acte, potrivit informațiilor oferite pe site-ul Poliției de Frontieră: buletinul/pașaportul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al mașinii și Cartea Verde asociată poliței de asigurare pentru răspundere civilă auto. E important de reținut că aceste acte pot fi cerute nu doar de polițiștii de frontieră, ci și de cei de la rutieră.

Totuși, așa cum precizează autoritățile, nu e posibil să arătăm niciunul dintre aceste documente în copie, ci obligatoriu în original. De asemenea, șoferii trebuie să știe că nu e necesar să aibă la ei un document special din care reiese efectuarea inspecției tehnice periodice, așa cum ne-au confirmat și reprezentanți ai Poliției de Frontieră (valabilitatea inspecției rezultând din certificatul de înmatriculare). Dar dacă mașina aparține altcuiva, iar șoferul este doar un utilizator al acesteia? În acest caz, nu e necesar să se prezinte niciun document anume, nici măcar o procură notarială care să ateste că șoferul are voie să plece cu mașina respectivă – deși acest lucru a fost cerut în trecut, informează avocatnet.ro.