Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Dacia pregătește cea mai ieftină mașină electrică din Europa – cât ar putea costa

La o luna dupa ce Dacia a anuntat ca doreste sa faca masini electrice, noi detalii ies la iveala despre planul constructorului de la Mioveni.

Conform SoyMotor.com, intentia celor de la Dacia este de a produce cea mai ieftina masina electrica din Europa.
Iar obiectivul stabilit de constructorul de la Mioveni ar fi, conform sursei citate, lansarea unei masini care sa coste sub 15 mii de euro.
De asemenea, se asteapta ca prima Dacie electrica sa iasa pe portile de la Mioveni in cel mult doi-trei ani.
Dacia electrica ar urma sa fie construita pe platforma lui Renault ZOE si va beneficia de tehnologia dezvoltata deja de francezi.
Ca design, aspectul ar putea fi inspirat din Sandero Stepway.
Dacia a decis sa se orienteze catre constructia unei masini electrice deoarece din 2040 exista posibilitatea ca in Franta sa numai fie acceptate masini cu motoare pe benzina sau motorina.
Cum Franta este o piata importanta pentru Dacia, iar vanzarea masinilor electrice este in plina ascensiune, constructorul de la Mioveni nu a dorit sa ramana in urma cu tendintele si sa piarda teren.