OFICIAL, A VENIT TOAMNA! Meteorologii anunță TEMPERATURI ANORMALE pentru această perioadă

Astăzi, oficial, a venit toamana! Temperaturile din termometre par însă să spună contrariul… ANM a emis prognoza mete, anunțândcă temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă a anului. Astfel, vremea va continua să se încălzească și va fi călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi și condiții de grindină și pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Astăzi, 1 septembrie, valorile termice vor continua să crească ușor, astfel încât vremea va deveni călduroasă în vestul, sudul și local în centrul țării. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări, ziua, în extremitatea de est a teritoriului, dar condițiile pentru ploi slabe, trecătoare, îndeosebi în zona Deltei Dunării, vor fi reduse. Spre seară și noaptea, în regiunile vestice, se vor semnala înnorări și, izolat, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral și 33…34 de grade în vest și sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20…21 de grade în Dealurile de Vest. Noaptea, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Și în București vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Pe 2 septembrie, vremea va continua să se încălzească și va fi călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral și 35 de grade în Lunca Dunării.

În vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii extinse în Banat, Crișana și Maramureș și local în Oltenia și Transilvania. Vor fi condiții de grindină și pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala cu totul izolat.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni și 20…22 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, mai ales în sud-est, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menține călduroasă, astfel încât temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Sursa:evz.ro