Cum să îţi cumperi o maşină ieftină DIRECT din Germania

Cei care vor să îşi cumpere o maşină second-hand din Germania au avantaje multiple: sunt mult mai ieftine decât la noi, sunt bine întreţinute şi au reviziile tehnice la zi. Au şi un motiv uriaş de care trebuie să profite cât mai repede: nu mai sunt obligaţi să plătească TAXA de primă înmatriculare.

Cele mai multe autoturisme second-hand vândute în România provin din Germania, potrivit statisticilor.

Sunt mulţi care preferă să bată 2.000 de km pentru a-şi alege singuri maşina visurilor, în timp ce alţii fac din asta o adevărată afacere, de ştiut fiind că în Germania autoturismele sunt mult mai ieftine.

De asemenea, pe lângă preţ, maşinile de acolo sunt foarte bine întreţinute, seriozitatea tipic nemţească regăsindu-se şi în calitatea autoturismelor SH.

Majoritatea sunt conduse, în proporţie de 80%, doar pe autostradă, iar reviziile sunt făcute obligatoriu în reprezentanţele auto. Totodată, puteţi fi convinşi că vânzătorii nemţi nu vor încerca să vă tragă ţeapă, fiind cinstiţi, atât cu dvs cât şi cu marfa lor încă de la început.

Iată o serie de sfaturi pentru cei care doresc să îşi cumpere o maşină direct de la nemţi. Există trei căi de achiziţionare a unei maşini second-hand: autohaus, vânzător privat şi achiziţie online.

n cele mai multe cazuri, autohaus-urile sunt cele mai căutate variante, dar şi cele mai de încredere. De reţinut: o maşină cumpărată de la Autohaus primeşte garanţie! O maşină cumpărată de la privat poate fi mai ieftină însă există riscul ca maşina să aibă probleme grave care nu se pot constata imediat. De regulă particularii aleg să îşi vândă maşinile tot prin Autohaus-uri.

Motorizarea – Ce trebuie să ştim despre motor. Unul din cei mai importanţi factori în alegerea unei maşini second-hand este motorizarea. Majoritatea maşinilor de acest gen care se comercializează în Germania sunt cu motoare Diesel şi nu degeaba ci pentru că aceasta ar fi cea mai bună variantă în cazul achiziţionării unei maşini second.

Totuşi, un dezavantaj îl constituie faptul că maşinile cu motorizare diesel sunt revândute după un rulaj destul de mare care variază între 150.000 şi 500.000 km.

Acest lucru nu ar trebui să îngrijoreze ţinând cont că cei care au rulat atât de mult maşina în doar 3 sau 4 ani au făcut-o în mare parte pe autostradă fără să neglijeze inspecţiile tehnice periodice. În ceea ce priveşte maşinile pe benzină, este bine de ştiut că acestea sunt revândute la preţuri mai mici decât cele pe motorină.

Cele mai bune site-uri unde poţi să îţi cauţi direct maşina ideală sunt mobile.de şi autoscout24.de.

 Sursa:relitatea.net