Noi autobuze ISUZU, bilete valabile 90 de minute și abonament unic în această toamnă


autobuz nou iasi

Compania de Transport Public (CTP) va introduce abonamentul unic în această toamnă. Pe site-ul municipalităţii ieşene a fost publicat proiectul de hotărâre în acest sens, măsura fiind anunţată încă din iulie.

Abonamentul unic va avea un preţ de 75 lei/lună, în condiţiile în care, în prezent, abonamentul pe o linie costă 73 lei/lună. CTP va scoate din ofertă actualul abonament valabil pe toate traseele (116 lei/lună) şi, totodată, vor dispărea şi seturile de bilete cu 10 călătorii.

Abo­namentul unic va putea fi achiziţionat şi pentru 15 zile contra sumei de 43 lei sau pentru 7 zile (25 lei).

De asemenea, vor fi introduse biletele cu o călătorie sau două călătorii valabile 90 minute, indiferent de numărul de transbordări. Timpul de valabilitate a biletului va fi calculat de la momentul validării lui în mijlocul de transport, iar costul biletelor va fi cel ac­tual (2 şi, respectiv, 4 lei).

În sistemul de taxare va fi păstrat liberul de o zi (8 lei).

Elevii şi studenţii vor beneficia în conti­nure de reduceri.

„Cel mai important câştig pentru companie este legat de configurarea traseelor: pe de o parte se re­zolvă problemele generate de inexistenţa unor legături directe care să satisfacă nevoile de deplasare ale tuturor călăto­rilor, iar pe de altă parte, introducerea abonamentului unic permite reconfigurarea traseelor pentru optimizarea utilizării parcului de vehicule, fără a afecta mobilitatea călătorilor“, au mai susţinut reprezentanţii CTP.

Din această toamnă, parcul auto al CTP va fi extins cu noi autobuze ISUZU, pri­mul lot din cele 88 de autobuze achiziţio­nate în acest an de municipalitate fiind aşteptat la Iaşi până la mijlocul lunii oc­tombrie.

Sursa:ziaruldeiaşi