Săptămâna viitoare vine CANICULA!!

Vremea trece de la o extremă la alta. După mai multe zile cu temperaturi foarte scăzute şi ploi anunţate până la sfârşitul acestei săptămâni, săptămâna viitoare vom avea parte de caniculă.  Temperaturile vor ajunge chiar şi la 37 sau 38 de grade Celsius.

Iată, mai jos, prognoza ANM pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni:

BANAT

Intervalul va debuta cu valori termice diurne apropiate de cele normale specifice perioadei, cu maxime în jurul a 27 de grade. Începând din 1 iulie vremea se va încălzi, devenind călduroasă, cu medii regionale ale maximelor de 30-33 de grade, caniculară la câmpie după data de 8 iulie, când vor fi maxime, în medie, în jurul valorii de 34 de grade.

CRIŞANA

În primele două zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei, cu maxime în jurul a 26 de grade. După data de 1 iulie, vremea se va încălzi treptat devenind călduroasă spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, când mediile regionale ale temperaturilor maxime vor fi de 30-32 de grade, iar după data de 8 iulie vor fi maxime, în medie regională, de 33-34 de grade.

TRANSILVANIA

Intervalul va debuta cu valori temice diurne apropiate de cele normale pentru sfârşitul lunii iunie, cu maxime în jurul a 24 de grade. După data de 1 iulie, valorile termice vor creşte treptat, caracterizând o vreme călduroasă în a doua săptămână, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 30-31 de grade.

MARAMUREŞ

În primele două zile, maximele termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei, situându-se în jurul a 24 de grade. După 1 iulie, valorile termice diurne vor creşte treptat caracterizând o vreme călduroasă în a doua săptămână de prognoză, când mediile regionale ale maximelor se vor situa în jurul a 32 de grade..

MOLDOVA

Până în jurul datei de 4 iulie, valorile termice vor fi apropiate de normalul pentru această perioadă a anului, cu maxime ce vor oscila, în medie regională, între 25 şi 28 de grade şi minime între 13 şi 16 grade. Apoi vremea se va încălzi, astfel că, în cea de-a doua săptămână vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară, cu medii regionale ale temperaturilor diurne de până la 33 de grade şi a celor nocturne de până la 18 grade. Averse slabe şi pe arii restrânse pot apărea în intervalul 1 şi 3 iulie şi în jurul datei de 7 iulie.

DOBROGEA

În prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, în jurul valorii de 26 de grade şi minime de 16-17 grade. Apoi, vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge în medie la 30 de grade, iar cele nocturne la 20 de grade. Averse slabe, cu carater local pot apărea în perioada 2 – 4 iulie.

MUNTENIA

Până în jurul datei de 5 iulie, valorile termice vor fi apropiate de regimul termic normal, cu maxime ce se vor încadra, în medie regională, între 26 şi 28 de grade şi minime între 14 şi 16 grade. Apoi vremea se va încălzi astfel că, în cea de-a doua săptămână, vremea va deveni călduroasă, local caniculară la câmpie, cu medii ale temperaturilor diurne de până la 34 de grade şi a celor nocturne de până la 18 grade..

OLTENIA

În prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, între 25 şi 28 de grade şi minime între 14 şi 16 grade. Apoi vremea se va încălzi semnificativ, devenind călduroasă, local caniculară la câmpie, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge în medie la 33-34 de grade, iar cele nocturne vor fi în jurul valorii de 19 grade .

 

Sursa antena3.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.