Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Informaţii din trafic

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, judeţul Harghita traficul rutier este oprit pe DN13A Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc la kilometrul 93+500 de metri din cauza unui autocamion încărcat cu lemne care s-a răsturnat.

Se estimează ca în aproximativ o oră traficul să revină la normal.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (7:20), pe autostrada A2, tronsonul Cernavodă – Constanţa, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri. Din acelaşi motiv, se circulă îngreunat şi pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea(vizibilitate sub 100 de metri).

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

– nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

– în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier.

Precizăm că, din cauza ceţii dense traficul rutier se desfăşoară dificil pe mai multe artere rutiere din judeţele Brăila, Bacău, Călăraşi, Covasna, Ialomiţa, Iaşi şi Vaslui.

Amintim că din cauza vremii nefavorabile (viscol puternic), autorităţile au închis DN67C (Transalpina), între Rânca (jud. Gorj) şi Obârşia Lotrului (jud. Vâlcea), până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

Deasemenea DN7C-Transfăgărăşan s-a închis temporar între Bâlea-Lac şi Bâlea-Cascadă, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire. În zona alpină vântul bate cu putere, spulberând zăpada şi reducând vizibilitatea. Totodată, există şi riscul producerii unor avalanşe.

În cazul în care drumul se va deschide peste câteva ore, le reamintim conducătorilor auto că, pentru a circula pe acest tronson, este necesar să aibă autovehiculele dotate cu anvelope de iarnă.

Pe autostrada A1 Deva-Sibiu, la kilometrul 315 (în zona Sebeş-Pianu), circulaţia se desfăşoară doar pe banda a doua, deoarece se execută lucrări de consolidare a terasamentului pe direcţia Sibiu. Le recomandăm conducătorilor auto să se încadreze din timp pe benzile deschise.

Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluşi – DJ678A – DN7Deduleşti.

Până în data de 1 noiembrie 2017, în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN17 Dej-Bistriţa, între kilometrii 6+650 şi 59+592, se desfăşoară lucrări de refacere a suprafeţei carosabile (straturi rutiere foarte subţiri), iar pe unele porţiuni (în funcţie de evoluţia lucrărilor) circulaţia se va desfăşura alternativ, cu ajutorul piloţilor de trafic.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localităţii Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În județul Olt, DN64 Caracal-Drăgășani a fost închis, începând din data de 22 iunie 2017, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 – 40+915 metri, între localitățile Găneasa și Pleșoiu. Măsura a fost luată din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circulația rutieră se desfășoară pe ruta DN65, km 42+400, Găneasa – Salcia – DJ677 – Pleșoiu și retur. Variantele de circulație sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare.

În judeţul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna, între kilometrii 23 şi 27.

În judeţul Vâlcea, până în data de 15 noiembrie 2017, pe DN7, DN64, DN65C, DN67B şi DN74, se vor aplica marcaje rutiere, iar circulaţia se va desfăşura cu unele restricţii temporare (alternativ sau cu redirijare de pe o bandă pe alta) în dreptul

***

Precizăm că în exercitarea atribuţiilor care îi revin, poliţistul rutier are dreptul să verifice vehiculul, precum şi identitatea conducătorului sau a pasagerilor aflaţi în interiorul acestuia atunci când există indicii despre săvârşirea unei fapte de natură contravenţională sau penală.

Totodată, nerespectarea de către pasageri sau călători a obligaţiilor ce le revin atunci când se află în vehicule constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni.

(Campanie de informare publică privind drepturile şi obligaţiile cetăţenilor în relaţia cu personalul Poliţiei Române aflat în exercitarea atribuţiilor funcţionale).

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (06:30), în judeţul Covasna, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă(vizibilitate sub 100 de metri). Pe DN11 Cernat – Breţcu, vizibiliatea este sub 50 de metri.

Le recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să evite depăşirile, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este necesar, şi pe cele de ceaţă).

***

Le recomandăm conducătorilor auto să dea dovadă de disciplină în trafic. Săvârşirea de către conducătorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obscene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanţilor la trafic constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni.

Sursa:livetrafic.ro