Cum obții cele mai sănătoase sucuri de legume

Sănătoase și hrănitoare, sucurile de legume reprezintă o modalitate la îndemână care te ajută să îți iei doza zilnică de vitamine și minerale. Se prepară repede, sunt ușor de digerat și îți mențin organismul hidratat.

Presate la rece, mai bune

Sucurile de legume obținute prin metoda presării la rece păstrează o bună parte din substanțele nutritive ale legumelor de bază, față de cele preparate prin centrifugare. Această din urmă metodă zdrobește legumele, cu viteză foarte mare, ceea ce distruge o parte din nutrimente. În schimb, sucurile obținute prin presare la rece au mai puține fibre ca cele obținute prin centrifugare. Dacă optezi pentru sucurile din comerț, alege variantele nepasteurizate și verifică să nu aibă zahăr adăugat.

Sporesc absorbția elementelor nutritive

Când mănânci legumele întregi, corpul are nevoie de timp pentru a putea separa elementele nutritive de fibre, ca să le folosească apoi. Pe lângă faptul că procesul nu va fi unul foarte rapid, dacă ai probleme cu digestia și nu mesteci bine legumele, pot apărea probleme – balonare, dureri de stomac. În schimb, dacă le vei consuma sub formă de suc, acesta va fi absorbit de organism în maximum 20 de minute.

Aliații siluetei

Se știe că sucurile de fructe și de legume sunt recomandate în curele de slăbire, deoarece nu oferă multe calorii și, cel mai important, nu privează corpul de vitamine. Deoarece nu au fructoză sau zahăr adăugat, cele de legume reprezintă o opțiune mai bună, dacă vrei să elimini kilogramele nedorite.

Cocktail de vitamine

Este destul de greu să consumi la o singură masă o cantitate suficientă de legume care să furnizeze corpului toate elementele nutritive de care are nevoie. De aceea, este mult mai la îndemână să prepari un suc din mai multe tipuri de legume, adăugându-le chiar și pe cele care nu îți plac atât de mult, căci gustul lor nu va mai fi pregnant.

Te hidratează eficient

Dacă te numeri printre persoanele care nu beau suficient de multă apă, sucurile de legume te vor ajuta să previi deshidratarea, oferindu-ți și mineralele și vitaminele necesare. În plus, legumele verzi au un conținut ridicat de clorofilă, care va purifica și alcaliniza în același timp organismul.