Pilula magică pentru corpul nostru

Mierea este unul dintre cele mai benefice alimente corpului uman. Printre numeroasele modificările produse de consumul zilnic al acesteia se numără pierderea excesului în greutate sau îmbunătăţirea memoriei.
Întotdeauna încercăm să găsim produsul perfect care ar putea deveni o pilula magică pentru corpul nostru. Se pare că miere este unul din alimentele care s-au dovedit extrem de benefice pentru corpul uman prin proprietăţile sale miraculoase.

Ten mai curat

Mierea este un antioxidant excelent, iar consumul regulat poate curăţa corpul de diverse toxine. În plus, proprietăţile sale antibacteriene vor îmbunătăţi considerabil aspectul pielii.

Pierderea excesului de greutate

Dacă doriţi să scăpaţi de kilogramele în plus, medicii recomandă excluderea tuturor dulciurilor pe bază de zahăr – dar nu şi a mierii. Acest lucru se datorează faptului că zahărul prezent în miere are o compoziţie diferită de cea care se găseşte în alţi îndulcitori. Mierea stimulează metabolismul, lucru extrem de important în timpul dietelor.

Scăderea colesterolului

Complexul de vitamine din miere contribuie la scăderea nivelului de colesterol. Consumul zilnic de miere are un efect benefic asupra nivelului de compuşi antioxidanţi din organism, care pot combate excesul de colesterol.

Inimă mai puterică

Cercetările arată că antioxidanţii conţinuţi în miere pot preveni îngustarea arterelor. În funcţie de locul apariţiei, acest lucru poate duce la insuficienţă cardiacă, pierderi de memorie sau la dureri de cap. Consumul zilnic al unui pahar cu apă în care se adaugă câteva linguri de miere va fi de ajuns pentru a preveni acest lucru.

Îmbunătăţirea memoriei

Alte cercetări demonstrează capacitatea mierii de a lupta împotriva stresului, de a restabili sistemul de apărare antioxidantă celulară, şi de a îmbunătăţi memoria. În plus, calciul conţinut în miere este uşor de ingerat de către creier, ceea ce are un efect extrem de benefic asupra funcţionării sale.

Somn de calitate

Zaharul conţinut în miere creşte nivelul de insulină din sânge, care eliberează apoi serotonină. Aceasta este transformată în melatonină, un hormon care promovează somnul de calitate .

Sursa:adevarul.ro