Accident provocat de un minor de 17 ani

Un tânăr de 17 ani a provocat un teribil accident rutier în noaptea de luni spre marţi, după ce a furat maşina unui vecin, un autoturism de teren marca Nissan, şi a pornit la plimbare prin satele din comună.

Accidentul a avut loc în noaptea de 30/31 octombrie, la ora 01.22, pe raza satului Glodeni din judeţul Vaslui.

În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii rutieri, s-a constatat că accidentul a fost provocat un un   tânăr în vârstă de 17 ani, Liviu Florentin Axinte, din comuna Vultureşti, care nu deţinea permis de conducere şi care a sustras autoturismul unui vecin şi l-a condus pe raza localităţilor învecinate.

La un moment dat, pe drumul comunal din satul Glodeni, într-o curbă la dreapta, tânărul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat cu maşina în afara părţii carosabile. Pe fondul vitezei excesive, autoturismul s-a rostogolid zeci de metri pe câmpul din apropierea drumului, maşina fiind distrusă aproape complet. În ciuda impactului violent, tânărul a scăpat doar cu ”traumatism picior stâng posibil fractură”.

”Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă şi furt”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Sursa:adevarul.ro