Dobrogea îmbrăcată în haina toamnei

Toamna, Dobrogea este un spectacol de culoare. În anotimpul în care verdele devine ruginiu, albastrul Mării Negre este mai intens, iar azuriul cerului este mai curat.

Noiembrie este luna aniversară a Dobrogei, când regiunea sărbătoreşte intrarea în componenţa României şi revenirea la matcă, după 458 ani de dominaţie otomană.

La 14 noiembrie 1878, pământul dintre Dunăre şi Marea Neagră devenea oficial al statului român în urma Războiului de Independenţă de la 1877. Iar la 23 noiembrie 1878, trupele comandate de Carol I traversau Dunărea pe la Brăila şi intrau în Dobrogea pentru a instala administraţia românească.

Dobrogea împlineşte astfel 139 ani de când este a României, iar România se bucură de ea în fiecare sezon. Toamna este anotimpul în care coloritul Dobrogei devine dramatic. Nuanţele proaspete pălesc făcând locul tonurilor tari de roşu, arămiu, galben, castaniu etc.

Din Munţii Măcinului, cei mai vechi ai României, trecând prin Delta Dunării până la Marea Neagră, călătorii asistă la spectacolul transformării Dobrogei într-un peisaj de film fantastic.

Împătimiţii fotografiei sunt ghizii care scotocesc cotloanele naturii pentru a surprinde frumosul din acele detalii colorate, pe care ochiul liber le-ar înregistra dacă ar fi cu adevărat liber – de cenuşiul care nu trebuie lăsat să se aştearnă. În selecţia foto făcută de „Adevărul“, oameni pasionaţi de locul cărora le aparţin – Dan Cristian Mihăilescu, Maria Moise, Valerian Şarînga, Marius Dincă, Mihai Călin – vă oferă frânturile de toamnă pe care le-au imortalizat în vânătoarea lor de magie dobrogeană.  Pe aceeaşi temă:

    Toamna în Dobrogea Sursa Facebook Valerian Șarînga

 

    

      

 

         

Sursa:adevarul.ro