Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Remedii pentru diminuarea durerilor în gât

Un gât inflamat îl putem depista şi singuri cu ajutorul unei lanterne şi al oglinzii de la baie. Prezenţa unor pete, puncte, ca şi coloraţia în roşu a gâtului pot fi semnele unei infecţii bacteriene sau virale, dar pot anunţa şi depozite de calciu formate la nivelul gâtului şi care pot fi foarte dureroase, potrivit webmd.com.

Dacă tuşiţi şi vă curge nasul simultan cu durerea de gât, poate fi o veste bună. Aceea că diagnosticul cel mai probabil este o banală răceală. Dacă se mai adaugă şi un alt simptom – febra – lucrurile devin şi mai plauzibile. Totodată, o infecţie virală sau bacteriană oricât de banală duce la inflamaţia ganglionilor care luptă cu germenii din organism, iar această inflamaţie poate fi verificată printr-o simplă palpare.
Trei remedii la îndemână

Indiferent de cauza pentru care aveţi roşu în gât, câteva remedii simple vă pot face să vă simţiţi mai bine:

Gargara cu sare – amestecaţi o linguriţă de sare într-un pahar cu apă, clătiţi gâtul şi scuipaţi. Manevra păstrează gâtul umed, diminuează roşeaţa şi inflamaţia.

O altă soluţie sunt inhalaţiile timp de 5-10 minute, de câteva ori pe zi.

Compresele fierbinţi ajută şi ele, la fel ca şi medicamentele care conţin ibuprofen. Atenţie însă că unele medicamente pentru răceală sau gripă conţin deja si substanţe pentru reducerea durerilor, astfel că nu aveţi nevoie de doze suplimentare.

Sursa:adevarul.ro