Mâine începe Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru de la Suceava

Începând de mâine şi până pe 11 iulie, Suceava va găzdui un maraton de spectacole, acestea având loc în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST), proiect ce îşi propune revigorarea culturală a municipiului Suceava, încurajarea debutului artistic, susţinerea tinerilor artişti şi promovarea artei contemporane.

Deschiderea evenimentului va avea loc sâmbătă, 4 iulie, de la ora 18:30, la Sala Dom Polski, când va putea fi vizionat spectacolul „Ecranul” al Academiei de Artă Dramatică „Aleksander Zelwerowicz” din Varşovia, Polonia.

Accesul publicului la spectacolul de deschidere, precum şi la celelalte reprezentaţii, este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Duminică, de la ora 17.00, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, sala Auditorium, se va juca „Cântăreața Cheală” de Eugen Ionesco, de studenţi ai Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Muzică şi Teatru, Departamentul Muzică-Actorie.

De la ora 19.00, în sala Sala Dom Polski, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, București va prezenta „Cine e Fazanul?” de Georges Feydeau.

Luni programul continuă, de la orele 18:00 și 20:00, cu „Antisocial” de Bogdan Georgescu, prezentat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală, România, la sala Dom Polski. Spectacolul se va juca cu publicul pe scenă. Tot la Sala Dom Polski, de la 19.00, se va juca  „Amorul este un coşmar. Sau poate fi…”, scenariu de Commedia dell’Arte, Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Teatru şi Televiziune, Cluj-Napoca.

Programul complet pentru fiecare zi a festivalului poate fi consultat pe pagina de Facebook a festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.