METEO. Ger polar la sfârșit de februarie! Meteorologii anunță ninsori și temperaturi de -18 grade!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, azi, că de la sfârșitul săptămânii va pătrunde în țară o masă de aer rece de origine polară, în weekend înregistrându-se valori între -13 și – 18 grade Celsius în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei, iar în Capitală de -3 grade.

“De la sfârșitul acestei săptămâni, o masă de aer rece de origine polară va pătrunde în țara noastră, determinând scăderea semnificativă a valorilor termice, atât a celor maxime, cât și a celor minime, astfel că vremea va deveni deosebit de rece. Pe parcursul nopților, dacă la început în partea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei vom vorbi de ger, de lunea viitoare vom vorbi de ger în special în jumătatea de nord a țării, apoi în zilele imediat următoare gerul se instalează și în restul zonelor”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul de serviciu al ANM, Oana Catrina.

În afară de temperaturi scăzute, la sfârșitul săptămânii revin ninsorile în cea mai mare parte a țării.

„Mâine (joi -n.r.) vor fi precipații mixte în partea de sud, sud-est pe parcursul zilei, apoi vor predomina ninsorile. Însă de sâmbătă vorbim de precipitații doar sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, ninsori ce vor continua și pe parcursul zilei de duminică. Sub aspect termic, începând cu ziua de sâmbătă o masă de aer rece dinspre latitudini nordice va coborî și va pătrunde și în țara noastră, determinând astfel scăderea valorilor de temperatură. Această scădere va fi mai accentuată pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, în partea de nord al Moldovei și în estul Transilvaniei, unde așteptăm temperaturi minime de -13 grade Celsius. Scăderea va continua și duminică, iar în noaptea de duminică spre luni așteptăm valori de până la -18 grade în estul Transilvaniei”, a declarat meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Oana Catrina.

Potrivit ANM, în intervalul 26 februarie – 1 martie vremea va fi deosebit de rece, diminețile și nopțile vor fi geroase și va ninge temporat în majoritatea regiunilor țării.

În București, de joi, va începe lapovița și va fi vânt, iar în la sfârșitul acestei săptămâni va ninge.

„Sâmbătă vor fi 1-2 grade în orele amiezii, iar duminică, în orele amiezii vor fi -4, chiar -3 grade. Deci de duminică vreme devine deosebit de rece și în Capitală, asta deși în mod normal în această perioadă a anului ar trebui să se înregistreze în București cam 6-7 grade. Această vreme deosebit de rece va persista și săptămâna viitoare, când dimineața și noaptea foarte probabil va fi ger, în special a periferia orașului”, a completat meteorologul.

sursa: reporterntv.ro