Vehicule şi oameni prinşi sub un POD pietonal prăbuşit în centrul oraşului american Miami

Un pod pietonal s-a prăbuşit, joi, în oraşul american Miami, mai multe persoane şi vehicule fiind prinse sub dărâmături, informează presa americană.

Cel puţin patru persoane au decedat după prăbuşirea podului pietonal, a declarat Dave Downey, şeful departamentului de pompieri din comitatul Miami-Dade, informează agenţia de ştiri Reuters.

Oficialul a precizat că nouă persoane au fost spitalizate, adăugând că operaţiunile de căutare a potenţialilor supravieţuitori vor continua şi în cursul nopţii.

Echipele de salvare folosesc câini dresaţi pentru a căuta victimele prinse sub plăcile de beton.

Podul s-a prăbuşit peste opt vehicule care staţionau la semafor, în zona Universităţii Internaţionale din Florida.

Anterior, senatorul Bill Nelson din Florida a declarat că între şase şi zece persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii podului pietonal.

Mai multe persoane au murit în urma prăbuşirii podului, în zona Universităţii Internaţionale din Florida, a comunicat un purtător de cuvânt al Poliţiei.

Numeroase echipaje au intervenit pentru scoaterea victimelor de sub plăcile de beton.

Podul pietonal fusese instalat sâmbătă, în cadrul unui proiect în valoare de 14,2 milioane de dolari. Pasarela nu era încă funcţională, urmând să fie inaugurată în 2019.

Compania FIGG, care a construit podul pietonal, s-a declarat “şocată” de prăbuşirea structurii de 950 de tone, exprimând regret pentru acest eveniment “tragic”.

Sursa:mediafax.ro