Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere

Paștele, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății abundă în tradiții și superstiții, respectate din moși-strămoși. Pe lângă bucatele tradiționale pregătite pentru masa de Paști, o superstiție importantă este legată de lumânarea de la slujba de Înviere.

Lumânarea de Paște, tradiții și superstiții

Imagini pentru lumanarea de inviere

Despre lumânarea cu care ați fost la slujba Învierii se spune că e bine să fie păstrată și aprinsă pe parcursul anului în caz de boală, calamitate, supărare, necaz sau furtună.

Superstiții legate de oul de Paști

Imagini pentru oua rosii

Tradiția spune că la masa de Paște, primul lucru care trebuie mâncat este un ou, pentru că aduce sănătate trupului, apoi pește și pasăre, ca să fii ușor și să treci peste orice problemă.

 Unele superstiții spun că nimeni nu are voie să împartă ouă încondeiate, pentru că nu sunt primite de cei trecuți în neființă. Pe de altă parte, se spune că cei care ciocnesc ouă de Paște, se vor întâlni pe lumea cealaltă. Important de știut este că un ou de Paște dacă este păstrat timp de 40 de zile și nu se strică anunță fericire pe parcursul anului.

Se spune că oul nu trebuie mâncat cu sare, ca să nu transpirați vara ce va veni. De asemenea, pentru a le fi casa protejată tot anul de tunete și fulgere, strămoșii noștri puneau sub prag o bucățică de fier.

Sursa:lifestyle