Fenomenul PERICULOS care îi ÎNCURCĂ pe ȘOFERI a fost SEMNALAT

În judeţul Constanţa, pe DN3 Valu lui Traian – Băneasa este semnalată ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Pentru a preîntâmpina producerea de evenimente rutiere nedorite, recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa între vehicule, să folosească luminile de ceaţă, să sporească atenţia şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

Tot din cauza ceţii dense sunt oprite manevrele în porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud.

În continuare se menţin două restricţii de tonaj instituite pe drumurile naţionale ca urmare a alunecărilor de teren, respectiv:

– DN10 Buzău – Braşov, în judeţul Buzău – restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone;

– DN22 Smârdan – Măcin, în judeţul Tulcea – restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi restricţie de viteză de 60 km/h.

Din acelaşi motiv, pe DN2N Dumitreşti – Vintileasca, în judeţul Vrancea, circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, în zona localităţii Jitia, la kilometrul 50+500 de metri.

În judeţul Buzău, pe podul situat pe DN2, se efectuează lucrări asupra rosturilor de dilataţie, pe prima bandă a sensului de mers Buzău către Râmnicu Sărat. Autovehiculele sunt redirecţionate pe banda a doua, în zona lucrărilor fiind montate semnalizări rutiere temporare.

Sursa:evz.ro