Meteo: Weekend cu soare si furtuni

Vineri se încălzeşte. Dimineaţa o să mai picure prin sud-est, iar spre seară vin alte ploi zgomotoase, în special prin sud, sud-vest, la deal şi la munte.

 

Sâmbătă aşteptăm vreme frumoasă în majoritatea zonelor. Totuşi, după-amiază mai apar câteva averse în sud-vest şi la munte, poate şi prin vest şi centru.

Duminică avem atmosferă schimbătoare; soare dimineaţa şi averse destul de consistente după prânz. Ploile vor uda nordul, estul ţării şi zonele montane, dar apar sporadic şi în rest.

Nici luni nu scăpăm de instabilitate. Pe timpul zilei se aşteaptă alte serii de averse în vestul, sud-vestul şi centrul ţării iar spre seară sunt posibile ploi şi în celelalte zone.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme destul de bună şi doar sporadic sunt posibile câteva ploi slabe în orele dimineţii. Vântul va avea unele porniri şi temperaturile cresc cu 4-5 grade faţă de joi în zona Bărăganului.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea se încălzeşte. Ploile apar izolat în prima parte a zilei dar mai târziu norii vor fi rari şi vântul se mai intesteste din când în când.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi cel mult 26 de grade în termometre.

Vreme plăcută şi temperaturi în creştere găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Se încălzeşte şi vor fi cel mult 29 de grade în Maramureş.

În vestul ţării, atmosferă va fi însorită în prima parte a zilei însă după prânz se mai aduna norii şi pe arii restrânse vor veni averse cu fulgere şi vânt mai nervos. Ieri la Timişoara au fost 22 de grade dar astăzi sunt anunţate 28 de grade.

Şi în centrul României se anunţă vreme frumoasă până spre seară când sunt anunţate ploi de vară pe suprafeţe mici. Temperaturile cresc şi ating 27 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării avem soare şi atmosferă plăcută în prima parte a zilei însă după prânz se adună norii şi vor aduce ploi zgomotoase cu fulgere, vânt nervos şi s-ar putea să cadă grindină. Izolat se pot strânge cantităţi mai mari de apă şi se încălzeşte şi pe aici.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă dimineaţă, instabilitate şi averse mai târziu. Temperaturile cresc cu 5-6 grade faţă de ieri.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, se încălzeşte, zărim şi soarele, dar pot să apară şi câteva reprize scurte de ploaie. Maximă ajunge pe la 26 de grade.

Sâmbătă vom avea o zi frumoasă, cu un pic de vânt şi temperaturi potrivite momentului.

Duminică: tot vreme bună, deşi se înnorează din când în când. Nu sunt semne de ploaie, iar temperatura urca spre 25 de grade.

Vremea se schimba însă la începutul săptămânii. Norii se înmulţesc, ploile revin luni după-prânz şi se răcoreşte puţin. Maximă se opreşte pe la 24 de grade.

Vremea la munte

La munte se anunţă soare şi vreme bună dimineaţa; instabilitate în creştere mai târziu. Vor fi averse locale, destul de consistente, cu grindină şi răbufniri de vânt. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri.

Sâmbătă se răcoreşte şi vin alte ploi zgomotoase, tot după-amiaza şi seara, în Carpaţii Meridionali şi în zona Carpaţilor Occidentali.

Duminică instabilitatea revine în a doua parte a zilei. Aversele vor cuprinde masivele estice, apar local şi în rest şi pot lăsa cantităţi mai însemnate de apă.

Luni o să avem vreme cam neplăcută, mulţi nori şi ploi frecvente, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt.

Vremea pe litoral

Pe litoral, veştile sunt destul de bune. Dimineaţă mai vin câţiva stropi de ploaie; apoi se împrăştie norii şi vântul se mai linişteşte.

Sâmbătă avem vreme frumoasă, soare şi briza activa dar temperaturile rămân destul de modeste: cel mult 20 de grade pe plajă şi vreo 18…19 grade în apa mării.

Duminica se anunţă încă o zi însorită, destul de plăcută, însă pe seara se porneşte vântul.

Vreme frumoasă avem şi luni, dar se mai răcoreşte puţin şi vântul continua să agite atmosfera.

sursa: stirileprotv.ro