Pleci la drum? Cum se circulă pe drumurile naţionale şi autostrăzi

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autotren şi un atoturism traficul este blocat pe DN1B Buzău – Mizil, la kilometrul 22. În urma evenimentului o persoană a fost rănită grav.

Reamintim că, în perioada 21 iunie – 6 iulie 2018, pe autostrada A1 Deva – Nădlac, în zona localităţii Belinţ (judeţul Timiş) se vor executa anumite lucrări la partea carosabilă. Din acest motiv, pe tronsonul kilometric 468+500 de metri – 463+500 de metri, traficul rutier va fi deviat de pe sensul către Deva pe sensul către Nădlac.

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere neplăcute, conducătorii auto sunt sfătuiţi să sporească atenţia la volan, să semnalizeze din timp orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie şi să reducă viteza în zona de efectuare a reparaţiilor semnalizate.

La nivelul ţării sunt închise circulaţiei rutiere patru drumuri naţionale:

 DN 7C Transfăgărășan între Piscu Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu), pe tronsonul kilometric 104 – 131, până la finalul lunii iunie 2018, conform Regulamentului de Funcţionare nr. 524/2015;

– DN 12B Târgu Ocna – Slănic Moldova (judeţul Bacău), la kilometrul 0+450 de metri, din cauza alunecărilor de teren ce au condus la tasarea platformei drumului şi apariţia fisurilor la partea carosabilă;

– DN 21A între Bărăganul (judeţul Brăila) şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), pe tronsonul kilometric 0 – 21, până în data de 30.06.2018, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra părţii carosabile;

– DN 66A între Câmpu lui Neag (judeţul Hunedoara) și Cerna Sat (judeţul Gorj), între kilometrii 47 şi 88, până la finalul anului 2018, ca urmare a alunecărilor de teren, căderilor de copaci sau cedărilor de terasament.

Nici în ceea ce priveşte traficul aerian, feroviar şi maritim nu sunt anunţate probleme majore, circulaţia desfăşurându-se în condiţii normale.

Sursa:livetraffic