“O şansă pentru viaţă”- Proiectul care a reusit sa renoveze 8 centre de transfuzie sanguina!

Opt centrele de transfuzie sanguină din Bucureşti, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu au fost renovate şi dotate, în cadrul proiectului “O şansă pentru viaţă”, în valoare de aproape 350.000 de euro.

“De la startul programului «O şansă pentru viaţă» am organizat sute de sesiuni de donare de sânge adresate publicului larg, în sediile companiilor şi instituţiilor. Am observat astfel, pe parcurs, o nevoie reală de a crea un mediu propice actului medical în centrele de transfuzii care primesc cei mai multi donatori, în fiecare an, şi am decis să oferim, atât donatorilor, cât şi cadrelor medicale, condiţii pe măsura importanţei acţiunilor lor şi să le stăm alături în efortul de a salva vieţi omeneşti”, a declarat Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România

În cadrul proiectului de renovare, pe lângă reabilitarea spaţiilor, au fost achizitionate şi 30 de scaune de recoltare, un aparat de aer condiţionat pentru laboratorul sanguin, patru centrifuge, două hemomixere, şase frigidere şi congelatoare pentru stocarea sangelui. De asemenea, patru din cele opt centre au fost dotate cu mobilier nou, a mai spus Galeţa.

Acest proiect este foarte important deoarece in acest fel, oamenii vor fi mai motivati sa doneze sange celor care au nevoie si nu numai, fiindu-le asigurate conditii foarte bune in acest scop.

sursa mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *