O lecție de viață a fost dată oamenilor de un maidanez: A salvat un om de la moarte

O lecție de viață a fost dată oamenilor de un maidanez. Un biciclist care s-a accidentat în zona Platoului Semenic a fost salvat, în genul Colț Alb, de un cățel necunoscut.

În urma unui apel primit prin sistemul unic de urgență 112, luni, în jurul orei 22.00, jandarmii din cadrul Postului Montan Văliug, s-au deplasat în zona Platoului Semenic, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din orașul Reșița, care s-a accidentat, căzând de pe bicicletă.

La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei și se afla într-o stare ușoară de hipotermie.

Primul salvator al bărbatului a fost un câine care imediat după producerea incidentului a ieșit din pădure s-a așezat lângă victimă și l-a protejat, încălzindu-l cu corpul său. Câinele a rămas lângă el chiar și când au ajuns jandarmii și echipajul Ambulanței.
Patrupedul a ținut morțiș să se asigure că biciclistul este pe mâini bune și a asistat la acordarea primului ajutor cât și la urcarea victimei în Salvare. Până la refacerea fizică a ciclistului, bicicleta se află în custodia Postului de Jandarmi Montan Văliug. Jandarmii montani transmit: „câinele a rămas în zona de responsabilitate pentru a putea interveni și în alte cazuri, dacă situația o va impune”.
Sursa:evz