S-au îndrăgostit de România, după o lună în care au cutreierat-o: „Este o ţară fantastică de vizitat, este foarte verde şi munţii sunt minunaţi”.

Doi bloggeri din Regatul Unit, Rapha şi Wendy, s-au trezit într-o bună zi că ar prefera să fie în Himalaya sau în junglele din Borne, decât blocaţi în traficul de pe B 2192. În 2014 au vândut tot şi şi-au luat lumea în cap. După ce au văzut toată Asia, s-au aventurat şi în Europa, într-o dubiţă. De o lună sunt în România.

„Amândoi voiam să venim în România în principal datorită Munţilor Carpaţi şi să vizităm şi Transilvania. În Marea Britanie numele este sinonim cu Dracula, aşa că ne-a intrigat cu adevărat să vizităm zona, sună atât de misterios! Desigur, ştim că este ficţiune completă, dar asta este şi partea distractivă. De asemenea, am vrut să experimentăm tradiţiile populare, să vizităm numeroasele locuri istorice de aici şi să ajungem la Marea Neagră. România este portretizată ca o ţară săracă şi înapoiată în vest. A fost o experienţă fantastică. Când mă uit la voi, văd o adevărată combinaţie de rase: grecească, turcă, germanică, slavă. Ne place mâncarea în general. Cineva pe care l-am întâlnit mi-a spus că Guvernului României i-a fost acordat un grant imens de către UE pentru dezvoltarea infrastructurii, dar s-a folosit doar o mică parte şi s-au trimis banii înapoi. Nu ştiu cât de adevărat este acest lucru, dar sună ca şi cum ar fi vorba despre corupţie”, a declarat Raphael Gallois într-un amplu interviu în exclusivitate pentru „Adevărul”.

Continuarea articolului aici.