Situație ALARMANTĂ în Bran,o parte din copiii cazați la o pensiune au ajuns la spital

Alertă la o pensiune din România! Mai mulți copii au ajuns la spital. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au reacționat imediat și au luat o decizie o decizie radicală în această seară.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a fost solicitat, joi seara, să acorde asistenţă medicală unor copii cazaţi într-o pensiune la Bran, posibil cu toxiinfecţie alimentară, a informat Agerpres.

Ulterior, Bugetul.ro l-a contactat pe Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Brașov.

Comisarul-șef CRPC Brașov ne-a declarat că instituția sa a reacționat imediat și a oprit, temporar, activitatea pensiunii respective, după ce patru persoane – un adult și trei copii – au ajuns la spital.

„Echipa a ajuns acolo de ceva ore, de când s-a întâmplat. Discutăm de un grup de 32 de copii, care se află acolo. Șase persoane au avut probleme. Trei copii și un adult au ajuns la UPU (n.r. – unitatea de primiri urgențe). Comisarii vor continua cercetările acolo. Cel mai probabil, măsura pe care o vom aplica în seara aceasta este cea de oprire temporară a prestării serviciului și vom continua cu analize de laborator la probele pe care o să le luăm în seara asta.

Probabil că de la masa de prânz e problema. Ei sunt cazați acolo. Au doi însoțitori și sunt 32 de copii. În mod normal, ei sunt în tabără, dar nu le mai numesc așa, fiindcă ar trebui să respecte o anumită procedură.

Cu siguranță, operatorul economic va fi și amendat, dar procesul-verbal va fi încheiat în zilele următoare, când vom termina toate procedurile. Acum vom lua, însă, o măsură imediată, aceea de a opri activitatea operatorului”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Șeful de la Protecția Consumatorilor Brașov ne-a confirmat că este vorba despre Pensiunea Alisa din Bran.

„Da, este vorba despre Pensiunea Alisa din Bran”, ne-a precizat Sorin Susanu.

sursa: bugetul.ro