Ceaiul de care nu ştiai că există. Ce poate trata eficient acest ceai

Cui nu îi place porumbul fiert sau copt? Însă ce faci cu mătasea de porumb? Dacă o aruncai până în prezent, află că te poți folosi de ea pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate.

Ce poate trata eficient ceaiul de mătase de porumb: 

Mătasea de porumb acționează ca un agent antiinflamator pentru infecțiile tractului urinar. În esență, aceasta acoperă căptușeala tractului urinar și împiedică iritarea ulterioară.

Consumul de ceai de mătase de porumb ajută la calmarea vezicii inflamate și a tractului urinar. Te ajută să urinezi și să reduci riscul acumulării bacteriilor în tractul urinar. De asemenea, poate calma glanda prostatică iritată.

Diuretic

De-a lungul timpului, ceaiul de mătase de porumb a fost folosit ca un puternic agent diuretic natural. Acesta ajută la eliminarea excesului de apă și a deșeurilor din organism, reducând astfel complicațiile legate de retenția apei. Potrivit studiilor, utilizarea diureticelor ajută la scăderea mai multor riscuri pentru sănătate, inclusiv insuficiența cardiacă congestivă și afecțiunile renale pe termen lung.

Previne apariția pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi sunt făcute din mici depozite cristalizate, care pot provoca durere. Mătasea de porumb este folosită pentru a preveni apariția pietrelor la rinichi, deoarece poate crește fluxul de urină și reduce riscul de formare a sedimentelor în rinichi. Totuși, reține că folosirea acestui ceai nu va trata pietrele la rinichi deja prezente.

Facilitează coagularea sângelui

Mătasea de porumb conține vitamina K, vitamină care ajută la procesul de coagulare a sângelui. Acest lucru te asigură că nu ai pierderi excesive de sânge în cazul în care te rănești.

Reduce tensiunea arterială

Multe persoane suferă de hipertensiune arterială. Acestea pot consuma ceai de mătase de porumb pentru a reduce tensiunea arterială crescută. Acest lucru îi asigură că nu trebuie să facă față efectelor adverse ale medicamentelor pentru tensiune arterială.

Ceaiul din mătase de porumb

Ceaiul din mătase de porumb se face din 2 linguri de mătase mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat un sfert de oră, după care se strecoară lichidul. Pentru rezultate optime, se va urma o cură de 10 zile şi se va bea 2-3 căni de ceai pe zi. După aceste zile se va face o pauză de 5 zile. Pentru un gust mai plăcut al ceaiului, poţi pune şi o linguriţă de miere şi suc de lămâie.

Mătasea de porumb conţine tanin, care se elimină în momentul fierberii. De aceea, ceaiul din mătase de porumb nu este indicat persoanelor alergice la tanin. De asemenea, consumul de ceai de mătase de porumb poate provoca mâncărimi, pe fondul unei alergii severe. În această situaţie se va stopa consumul de ceai.

Înainte de a urma o cură cu ceai din mătase de porumb, trebuie să ceri sfatul unui medic. Este important să îi comunici orice efect secundar apărut. Dacă urmezi un tratament cu furosemide este contraindicat consumul de ceai de mătase de porumb.

Sursa:evz