SOCANT! A accidentat un biciclist apoi a fugit de la locul faptei !

Un bărbat din comuna Vatra Moldoviței a fost trimis în judecată după ce s-a urcat băut la volan, a dat cu mașina peste un biciclist şi a fugit de la faţa locului, au anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Fapta s-a petrecut pe 31 decembrie 2013, se arată în comunicat, inculpatul, Georgel Cristian Solcan, fiind dat pe mâna judecătorilor pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor  acestuia.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul a venit în acea zi din Germania, cu un microbuz în care era pasager. Pe drum a consumat alcool şi şi-a sunat fratele să-i aducă maşina la Vama, pentru a se deplasa cu autoturismul la domiciliu, după ce cobora din microbuz.

Când a ajuns la Vama, inculpatul şi-a luat autoturismul şi, deşi consumase alcool, s-a urcat la volan, plecând spre Vatra Moldoviței. Pe  raza satului Strâmtura, a dat cu maşina peste un biciclist care circula în aceeaşi direcție de mers.

„Inculpatul a oprit pentru puţin timp la locul faptei, dar fără să coboare de la volanul autoturismului, observând persoana rănită cum încerca să se ridice, după care şi-a continuat deplasarea spre comuna Vatra Moldoviței, cu toate că în urma accidentului s-au produs avarii la janta roţii dreapta faţă, anvelopa s-a dezumflat, iar inculpatul a circulat efectiv pe jantă”, se arată în documentele înaintate instanţei de judecată.

Maşina implicată în accident, un Land Rover, a fost găsită abandonată la o distanţă de 11 kilometri de locul producerii evenimentului rutier, poliţiştii identificându-l şi pe şofer la scurt timp, acestuia fiindu-i prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei (prima probă 0,95 la mie, a doua probă 0,85).

Victima a suferit leziuni pentru care a necesitat 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, până la o decizie definitivă inculpatul beneficiind de prezumția de nevinovăție.

Vom reveni cu informatii !

Leave a Reply

Your email address will not be published.