Cu cât se vinde un Passat cu 2 mil de km la bord. „Se află într-o stare ireproşabilă” – FOTO

Ţi-ai cumpărat maşină second hand şi te temi că are km daţi înapoi? Temerea ta ar putea fi întemeiată. Văzând acest anunţ ne dăm seama că 2 milioane de km, la o maşină din anul 2000, un kilometraj de 500 de mii de km nu e mare deloc. Maşina este într-o stare decentă, vizual, deşi are o cifră substanţială în bord. Costă doar 2250 de euro, iar proprietarul spune despre ea că a fost recent adusă în România şi se află într-o stare „ireproşabilă”.

Mirajul preţului mic, al kilometrilor puţini şi explicaţii ce par credibile la prima vedere, toate acestea pot conduce însă spre achiziţa unui automobil la mâna a doua ce a suferit anterio o daună totală, iar maşina ce trebuia casată şi trimisă la fier vechi, revine pe şosele, însă fără a mai oferi vreo siguranţă pasagerilor.

Un astfel de caz a fost prezentat pe o reţea de socializare, unde un utilizator prezintă un caz în care a descoperit o epavă vâdută drept maşină aproape nouă.

„Am fost să iau o maşină din Bucureşti. Şi ,dacă tot schimbi maşină rar, încerci să găseşti un autoturism cât mai bun, mai nou, mai bine întreţinut şi cu mai multe opţionale.

Am găsit pe net un anunţ care vindea o maşină din 2017, cu 6000 de kilometri la bord, unic proprietar, culoare frumoasă…o minunăţie, ce mai… puţin peste bugetul meu, dar am decis că merită făcut un efort(împrumut). Am mers, am văzut-o, după câteva schimburi de replici mi-am dat seamă că proprietarul care îmi prezenta maşina nu era şi proprietarul din acte. Am aflat că de fapt are maşină unui frate a cărui nevastă se operase de urgenţă şi care era , normal, la spital. Am aflat că Fordurile Fiesta au nişte cute şi nişte suduri ciudate “că aşa-s ei neglijenţi în fabrică”…De astea… Câteva amănunte mi-au trezit curiozitatea şi am început să caut.

Norocul meu că mă ocup cu obţinerea despăgubirilor pentru pagubitiii şi victimele accidentelor rutiere sau de muncă. Am găsit poze mai vechi cu maşina. Aşa arată acum 4 luni.  LA întrebarea firească: “Cum puteţi să puneţi viaţă unor oameni în pericol vânzând cazanul asta care trebuia casat, fiind daună totală?”, mi s-a răspuns că atunci când cumperi o maşină second hand poţi să te aştepţi că nu este perfectă, că mai poate avea şi ceva probleme. Restul este poveste”, povesteşe utilizatorul…

 

sursa: promotor.ro