Urmările referendumului continuă. Un caz REVOLTĂTOR s-a întamplat la sfințirea unei biserici

 Enoriaşii din satul ialomiţean Păltiniş se simt umiliţi şi nedreptăţiţi pentru că Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Vincenţiu Grifoni, nu le-a permis să intre în altar după slujba de sfinţire a bisericii finanţate chiar de ei. Înaltul ierarh le-a spus oamenilor că motivul ar fi INVALIDAREA REFERENDUMULUI, care aduce o ”perioadă de doliu şi suferinţă”.

”Să vindecăm această rană. Această rană dureroasă a aşezământului, care e Sfânta Biserică, având în vedere această perioadă de doliu şi de suferinţă, de durere, astăzi nu se va intra în Sfântul Altar, ci îl vom lăuda pe Dumnezeu din faţa Catapetesmei. Fiind o perioadă de doliu, nu se intră în Sfântul Altar”, a spus episcopul în faţa enoriaşilor.

Revolta credincioşilor, care au aşteptat zece ani pentru a participa la slujba de sfinţire a bisericii din sat, e cu atât mai mare, cu cât aşezământul este refăcut din banii lor. Pentru ei, evenimentul este extrem de important, mai ales pentru că după slujba de sfinţire, conform regululor bisericeşti, şi femeile au voie în altar.

”Asta era problema, că nu a fost lumea la vot, la referendum. Credeam că a murit vreun părinte al lor şi de-aia trebuie să ţinem doliu la biserică. Să le fie ruşine!”, spunea o femeie cu un copil în braţe.

”Credinţa e credinţă, referendumul e referendum. Ce treabă aveam noi, ce eram noi vinovaţi că nu s-a dus lumea la referendum?”, întreabă un alt localnic.

Sătenii şi-au exprimat nemulţumirea în cor şi nu au acceptat deloc argumentul episcopului: ”Toată lumea e supărată. Noi am aşteptat de atâta vreme sfinţirea bisericii şi acuma… Aşa trebuia, să intrăm în altar. Şi-a bătut joc de noi. A venit multă lume străină, din alte sate şi e păcat că oamenii s-au deplasat şi au venit”.

”Toată lumea a dat bani, a dat şi mâncare, a dat tot ce ne-a cerut!”

”Să ne spună că e biserica în doliu… păi, de ce a mai venit şi a sfinţit-o? Cum să fie în doliu?

Sute de oameni, unii veniţi de la zeci de kilometri distanţă, au participat la resfinţirea bisericii. Lucrările de renovare şi de refacere a picturilor au durat aproape 10 ani, iar cheltuielile au fost suportate de către credincioşi.

sursa: gandul.info