Boala celor care consumă multă carne!

Excesul de carne roşie poate aduce o boală greu de tratat. Această boală este o afecţiune metabolică asociată cu excesul de carne roşie şi în special cea de vânat.

Guta este o formă dureroasă de artrită care, în trecut, era considerată boala oamenilor bogaţi, care consumau foarte multă carne de vânat (bogată în purine).

În prezent, guta afectează multă persoane, mai ales bărbaţii, şi este asociată cu regimul alimentar al unei persoane, caracterizat de consumul excesiv de carne, fructe de mare şi alcool. Pe lângă tratamentul medicamentos, în gută este foarte importantă respectarea unui regim alimentar.

”Excesul de purine şi pirimidine rezultate prin metabolismul cărnii la anumiţi oameni cu anumite defecte genetice determină depozite de acid uric care se pun şi intră ca nisipul în balamale şi te dor încheieturile de te dor capacele şi tot ca nisipul strică şi rinichiul în timp.

În momentul în care apare perioada dureroasă, apoi asta e musai, se tratează, nu poţi să treci peste şi tratamentul este antiinflamator, pentru că în momentul în care nu te mai doare, să poţi să trăieşti cu tratament uricusuric care elimina acidul uric din organism.” a explicat  doctorul Doru Negru, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice la Digi24.

Crizele de gută pot apărea o dată la câţiva ani sau de mai multe ori pe lună, în funcţie de stadiul bolii, dar şi de alimentaţia pacientului.


Sursa:adevarul