Larry, pisica din Downing Street, are nevoie de ajutor

Celebrul motan Larry, de la reşedinţa prim-ministrului britanic, a fost pus într-o situaţie dificilă, marţi, când a rămas pe dinafară, în ploaie.

Un motan de clasă are întotdeauna drepturi și puteri de care uzează și în cele mai dificile situații. Iar Larry, celebru pentru că locuiește în reședința premierului Marii Britanii, știe cum să și le exercite când are nevoie.

Motanul a rămas marți pe dinafară, în ploaie, și era evident că situația nu-i convenea și că și-ar fi dorit să intre înapoi, la căldură. Din fericire, polițistul care era de gardă lângă ușă s-a supus imediat: după un schimb de priviri, poliţistul a mers la uşă, a bătut, iar aceasta a fost deschisă şi Larry a putut intra în reşedinţă.

Motanul Larry este o figură familiară pe treptele din faţa reşedinţei prim-miniştrilor britanici încă de când a fost adus acolo de fostul premier David Cameron, în 2011.

Poreclit “Chief Mouser” (“vânător-şef de şoareci”), motanul Larry a fost adus de la un adăpost pentru câini şi pisici din Battersea, în 2011, cu misiunea de a prinde şoarecii din reşedinţa prim-ministrului britanic, după ce un şobolan negru, foarte mare, a fost văzut trecând prin faţa uşii de la Downing Street Nr.10 în timpul unei transmisiuni TV în direct.

Potrivit site-ului reședinței premierului britanic, “slujba de zi cu zi” a lui Larry este să întâmpine oaspeții la ușă, să inspecteze “deficiențele de securitate” și “să testeze cât de potrivit este mobilierul vechi pentru un pui de somn”.

Înregistrarea video a întâmplării, difuzată de BBC, a devenit virală și a generat peste un milion de vizualizări.

 

Video aici

Sursa:eva