Până unde poate duce încăpăţânarea unui om

În Japonia există o clădire prin care trece, la propriu, o autostradă. Proprietarul a refuzat să dea clădirea autorităţilor care intentionau să modernizeze zona şi, după cinci ani de negocieri, şi-a păstrat clădirea, dar a apărut autostrada. 

John Daub locuieşte de mai bine de 18 ani în Ţara Soarelui-Răsare, unde produce emisiunea „Numai în Japonia“ pentru un post internaţional din acest stat.  

Tema unei dintre emisunile sale a fost o autostradă care traversează la propriu o clădire din oraşul Osaka, a doua zonă metropolitană a ţării. Este vorba de clădirea Osaka TKP Gate Tower. John Daub a vizitat imobilul şi a observat că, la legenda liftului, în dreptul etajelor 5, 6 şi 7 apare Drumul Expres Hanshin. Deasupra, la etajul opt, se află o sală de conferinţe. Jurnalistul a fost acolo şi nu a simţit vreun disconfort că la etajul inferior se află o autostradă. 

El a observat că benzile de autostradă nu ating clădirea, sunt înconjurate de un tunel ce asigură că zgomotul şi vibraţiile nu se transmit clădirii. 

Prezenţa autostrăzii e rezultatul unui conflict cu final fericit legat de proprietatea acelui imobil. Autorităţile din Osaka voiau să modernizeze întreaga zonă unde se află respectiva clădire, însă proprietarul a refuzat să o vândă. Au negociat 5 ani şi rezultatul a fost că proprietarul şi-a păstrat clădirea, iar autorităţile au realizat în zonă o autostradă. 

Ca experienţa să fie completă, jurnalistul a trecut pe respectivele benzi într-o maşină condusă de un pilot de formula 1. „Parcă eram într-un joc video şi aveam de îndeplinit o misiune“, descrie Daub experienţa. 

Despre neobişnuita construcţie aminteşte şi TripAdvisor. 

Video aici

Sursa:adevarul