Descopera caracteristicile culorilor pe care le porti, le mananci si care te inconjoara. Afla astfel mai multe despre influenta culorilor in viata ta si cum poti beneficia de acest lucru.

Tot ceea ce ne inconjoara are un parfum, un sunet, o culoare. Suntem adesea tentati sa ne intrebam care este culoarea care ni se potriveste cel mai bine, care este acea culoare care ne face sa ne simtim bine. Se stie ca fiecarei persoane i se potriveste o anumita culoare, care este de natura sa-i potenteze personalitatea.

Fiecare culoare are anumite semnificatii si ne ajuta anumite functii ale metabolismului. Hai sa aflam mai multe despre influenta culorilor!

Rosul capteaza foarte repede atentia, fiind o culoare foarte puternica si calda, dar creeaza si pofta de mancare. Din acest motiv, culorile preferate in restaurante sunt rosul si portocaliul.

Rozul este culoarea armoniei, dar totodata este si o culoare rece, avand astfel un rol inhibitor atat in ceea ce priveste sentimentele cat si apetitul. Medicii nutritionisti recomanda aceasta culoare pentru reducerea apetitului si pentru prevenirea acceselor de supraalimentatie.

Galbenul stimuleaza metabolismul. Aceasta culoare creste puterea de concentrare si este stimulata activitatea creierului.

Folosit excesiv insa, galbenul poate deveni extrem de obositoare pentru ochi. Culoarea reflectata stimuleaza prea mult ochiul, creand iritatea retinei. Intr-o camera galbena copii mici plang incontinuu si adultii isi pierd cumpatul.

Albastrul reprezinta singuratate, tristete, depresie, intelepciune, incredere, loialitate. Albastrul este una din cele mai populare culori in ceea ce priveste imbracamintea.

Albastrul relaxeaza sistemul nervos. El da efect de somnolenta, ii face pe oameni contemplativi, o reactie opusa rosului. Albastrul deschis este o buna culoare pentru dormitoare intrucat calmeaza. Albastrul inchis insa da senzatia de raceala si creaza depresie.

Verdele are multe semnificatii. Cel mai des este folosit pentru a simboliza natura. Prin corelatie simbolizeaza si viata, tineretea, renasterea, speranta si vigoarea. In Evul Mediu, miresele purtau verde pentru a simboliza fertilitatea.

Portocaliul este asociat caldurii, multumirii, prosperitatii si onestitatii. Pare puternic si generos. Portocaliul pare sa se adreseze tuturor.

Poate fi folosit pentru a indica produse de care poate beneficia toata lumea. Face ca si produsele scumpe sa para usor de obtinut. Alunga spaimele, previne caderile nervoase si stimuleaza pofta de mancare.

Persoanele care opteaza pentru aceasta culoare au un nivel ridicat al sociabilitatii, o buna capacitate de organizare si o incredere puternica in fortele proprii.

Negrul este o culoare controversata. Pe de o parte, este asociata demonilor, vrajitoarelor; pe de alta parte – durabilitatii si increderii. Pe de o parte, inspira autoritate si putere, pe de alta parte – disperare, jale. Pe de o parte, simbolizeaza rautate si activitati criminale; pe de alta parte – constanta, prudenta si intelepciune.

Negrul este culoarea preferata a multor oameni. Unii poarta negru pentru ca este formal si inspira putere. Mult timp, hainele negre au fost un simbol al stilului, sofisticarii.

Albul simbolizeaza puritate, castitate, inocenta. Din aceasta cauza, rochia traditionala pentru mirese este alba. De asemenea simbolizeaza si curatenia. Doctorii, asistentele, laborantii poarta alb pentru a sugera un mediu steril.

Albul reflecta lumina, dar da senzatia de racoare. De aceea, preferat in zonele toride.

Violetul este culoarea regilor. Ea sugereaza luxul, bogatia si sofisticarea. Este culoarea pasiunii, romantismului si emotiilor. Violetul este o culoare care se gaseste rar in natura. Unii oameni prefera violetul in design intrucat pare elegant, creaza o atmosfera artistica. Pentru altii pare insa artificial.

Maroul este culoarea pamantului si padurii. Este solid, de incredere si ajuta la crearea unei atmosfere neutre, confortabile si primitoare. El comunica sinceritate, putere, maturitate.

Nu se poate spune ca o anumita culoare are tot timpul aceleasi efecte asupra tuturor. Reactiile noastre sunt influentate de o serie de factori biologici, psihologici, sociali si chiar culturali.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.