Prognoza meteo Revelion 2018. Cum va fi vremea de Anul Nou in fiecare regiune

Vremea de Revelion 2019. Meteorologii au dezvaluit cum va fi vremea de Anul Nou in fiecare regiune si la ce ar trebui sa ne asteptam in prima saptamana a lui 2019.

Se pare ca noul an va debuta cu o vreme rece in majoritatea regiunilor:

Vremea de Revelion 2019 in Banat
Tendinta va fi de racire usoara si treptata, pana la o medie a temperaturilor maxime de 0…1 grad. Evolutia va fi asemanatoare si in ceea ce prieste temperaturile minime; intervalul debutand cu o scadere de aproximativ 4 grade, astfel pana spre finalul saptamanii media acestora va oscila intre -2 si 0 grade, ca in a doua saptamana acceasi tendinta de racire sa aduca minime regionale de -6…-4 grade.

Vremea de Revelion 2019 in Crisana
Minimele termice vor fi mai ridicate in perioada 26 – 30 decembrie, cu o medie -3…-1 grad. Pentru a doua saptamana tendinta de racire se va resimti si la valorile minime, media urmand sa coboare la -6 grade. Vor fi precipitatii insemnate cantitativ la inceputul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitatii, slabe cantitativ se va mentine ridicata in cea mai mare parte a intervalului.

Vremea de Revelion 2019 in Transilvania
Pana la finalul saptamanii, media maximelor va creste la 1…2 grade si nu vor mai fi variatii semnificative. La inceputul lunii ianuarie este prognozata o noua scadere a temperaturii, ce va aduce maxime usor negative, in medie, de -3…-2 grade.

Minimele termice vor fi in jur de -4 grade pe 25 si 26 decembrie, apoi pana la finalul saptamanii, media va urca usor spre -1 grad, ca in a doua saptamana tendinta sa fie de scadere, pana la o medie regionala a acestora de -8 grade.

Vor fi precipitatii insemnate cantitativ la inceputul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitatii, slabe cantitativ se va mentine ridicata in cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales in prima saptamana.

Vremea de Revelion 2019 in Mures
Pana la finalul primei saptamani temperatura aerului va fi constanta, in medie cu valori diurne de 1…2 grade si nocturne de -2…-1 grad. In saptamana 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra intr-un proces de racire treptata, astfel incat media maximelor va fi in scadere de la 0 grade spre -3 grade, iar cea a minimelor de la -4…-3 grade, pana in jurul a -8 grade.

In prima zi vor fi precipitatii insemnate cantitativ, dar probabilitatea ca temporar sa apara precipitatii, in general slabe cantitativ si in restul intervalului va fi ridicata.

Vremea de Revelion 2019 in Moldova
In saptamana 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra intr-un proces de racire treptata, astfel incat media maximelor va fi in scadere de la 0 grade spre -3…-2 grade, iar cea a minimelor de la -4…-3 grade, spre -8…-7 grade.

Precipitatii local moderate cantitativ se vor semnala in prima zi, dar probabilitatea ca temporar sa apara precipitatii, slabe cantitativ si in restul intervalului va fi ridicata.

Vremea de Revelion 2019 in Dobrogea
Pana la inceputul anului 2019 temperatura aerului va fi constanta, in medie cu valori diurne de 2…4 grade si nocturne de -2…0 grade. Dupa data de 2 ianuarie este posibila o usoara scadere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0…1 grad si ale minimelor de -4…-3 grade.

Precipitatii slabe cantitativ vor fi in prima zi, dar trecator si pe arii restranse si in zilele de 28 si 29 decembrie si in perioada 2-5 ianuarie.

Vremea de Revelion 2019 in Muntenia
Pana la inceputul anului 2019, regimul termic nu va avea variatii semnificative si va fi apropiat de cel specific perioadei, cu maxime in medie intre 2 si 4 grade si minime intre -4 si -1 grad. Dupa data de 2 ianuarie este posibila o racire usoara, astfel valorile diurne sa tinda spre medii de 0 grade, iar cele nocturne spre o medie in jurul valorii de -6 grade.

Precipitatii slabe cantitativ vor fi in prima zi, dar trecator si pe arii restranse si in zilele de 28 si 29 decembrie si in perioada 2-5 ianuarie.

Vremea de Revelion 2019 in Oltenia
Pana la inceputul anului 2019 temperatura aerului nu va avea variatii semnificative si va fi apropiata de cele specifice perioadei, in medie cu valori diurne de 3…5 grade si nocturne de -3…-1 grad. Dupa data de 2 ianuarie este posibila o usoara scadere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0…2 grade si ale minimelor de -5…-4 grade.

Vor fi precipitatii slabe cantitativ in prima zi, dar trecator si pe arii restranse, posibil si in zilele de 28 si 29 decembrie si in perioada 2-5 ianuarie.

Vremea de Revelion 2019 la munte
Vremea va fi rece, cu temperaturi negative, atat pe timpul zilelor, cat si in cursul noptilor. Astfel, maximele vor fi cuprinse in medie intre -10 si -2 grade, iar media minimele se va incadra intre -12 si -6 grade, noptile cele mai reci fiind cele din 4-6 ianuarie.